Datum: 7. listopada 2024.

Podjeli s prijateljima

Primanja i prvi zavjeti u OFS Široki Brijeg

Tradicionalno je da primanjima i zavjetima prethodi obnova duha, nju je ove godine vodio fra Ivan Hrkać, a sami dan primanja i zavjetovanja možemo nazvati obnova radosti.
Radosni smo najprije jer smo na blagdan našeg svetog Franje primili u bratstvo 13 novih članova, među njima nekoliko framaša, jer je 8 kandidata dalo svoje prve privremene zavjete, a jedna sestra će naknadno.
Radosni smo jer se i sveti Franjo radovao kada mu je Gospodin poslao braću. Kada pomislimo kako ide samo još jedan obred koji treba “obaviti” iznenadi nas to Franjino veselje urezano u srcu. Sav trud, sve što je krenulo nakrivo, nervoza, sve je zaboravljeno na prve taktove pjesme naših framaša “Idem, evo me, o Gospodine bit ću uza te samo daj da opet čujem poziv tvoj: ,,Dođi slijedi me”. Uz ovu predivnu i prikladnu pjesmu ušli su u crkvu naši kandidati u svečanoj procesiji.
Svečana je bila i sveta Misa koju je predvodio naš duhovni asistent fra Dane Karačić. Kandidate je primila ministra Dragana Lasić, a ponosna je bila i učiteljica formacije Monika Naletilić.
Svjedoci ovom svečanom događaju bili su Martina Šakota i Ivan Zadro. Fra Dane je braći i sestrama poželio dobrodošlicu i ustrajnost u slijeđenju svetog Franje. Nakon Mise uslijedila su emotivna čestitanja i opet radost. Druženje smo nastavili u našim prostorijama uz zakusku i čašicu razgovora.
Obogaćeni novim članovima i podsjećeni na naše Evo me, naše zavjete, uputili smo se svojim domovima s odlukama da ćemo biti bolji, revniji, prisutniji, da ćemo više opraštati, više ljubiti…neka sve nas i vas vodi i zagovara sveti Franjo!


Dragana Lovrić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska